Grundlovsmøde

Pressemeddelelse:

Alle sejl er sat til for en pragtfuld Skjern- Tarm Grundlovsfest i Anlægget ved Skjern Kirke

Folketingsvalg på grundlovsdag. Bedre reklame kunne vi ikke ønske os, siger Lars Foged og Steen Rosby fra hhv. Skjern og Tarm, hvor de to byers Udviklingsfora sammen med diverse Å-overskridende foreninger atter kalder til samling for at fejre Danmarks Riges Grundlov fra 1849. Stor tak til Lars Løkke.

Vi havde stor succes med en særdeles veltilrettelagt fælles grundlovsfest i Forsøgshaven i Tarm sidste år, og efter tur er det nu Skjern, der lægger plads til, nemlig ved scenen foran Skjern Kirke i byens Anlæg, hvor Frederik den Syvende i egen majestæt fra sin bronzebuste flankeret af blomstrende rododendron ved Spejldammen tilser, at alt går ret til. Karina Winkler og Margrethe Vad har fornemt styret logistikken – alt vil være parat til det store rykind, siger de samstemmende. Det er fest, det er folkefest. Det er dansk sommer!  .

Bøgene er sprunget ud. Anlægsbanden har pyntet op hele foråret, og der findes to scener med musik og taler, fællessang, borde og bænke og blafrende Dannebrog, som det sig hør og bør. Der vil være traditionel servering af egnsretterne: ”Byens måske Bedste Pølser med en Fadøl” eller ”Kaffe og Kage”. Meget gerne hele pakken.

NB:  Alle fremmødte børn kan se frem til en gratis is, når Den store Ismand dukker op. Vi snakker jo klima i disse dage! Spis den, før den smelter, er devisen!

Rigeligt med borde og bænke og stole tilser, at man fra kl. 13 kan læne sig tilbage og nyde festen, mens kaffen brygges i Kirkehuset, siger menighedsrådsformand Jørgen Pedersen.

Musikelever fra VGT starter festen efter dagens velkomst og modtagelsen af Årets vandbærer fra Tarm.  

En gæv person fra Tarm vil bære vand over Skjern Å ifølge med Tarm-teamet under ledelse af Else Thorup. Hvem mon det bliver?? En person, som kæmper for sit lokalområde tværs over åen! Vil der være liv i vandet?

Vi glæder os afgjort  til at høre årets grundlovstaler, tidligere amtsrådspolitiker Knud Jacobsen, som altid har noget på sinde og måske en overraskelse i ærmet. Grundloven handler om mere end dagligdagens politiske kampe. Knud Jakobsen har kæmpet for sine mærkesager og har altid haft den vide horisont.

Willy Egmose med sin trio diverter med Jazz på hjemmebane – glæd jer. Skjern Kirke swinger med og savner naturligvis sin Willy.  FDF Skjern sørger for en duft af spejderbål, viser deres sammenhold og unge gymnaster fra DHE i Skjern slutter dagen festligt med en opvisning på planen. Tovtrækning bliver det ikke til i den omgang. Stærke mænd går i stedet fitness nu om dage, beklager Lars Foged. Vi prøver igen næste år?

Måske vi vil opleve en del politikere, som på falderebet samler stemmer til deres valg til Folketinget. De skal være så velkomne, siger arrangørerne, for grundlovsfest handler netop om politik, men også om folkeligt sammenhold, og specielt her hos os et tegn på det gode samarbejde mellem Skjern og Tarm, slutter Lars Foged og Steen Rosby, -  med hver deres formandskasket i hånden.