Tyrrestrup
Kaldes også Tyrrestrup Kirsebæræble og andre variationer heraf.
Sorten er "fundet" af handelsgartner G.J. Bøgh, Horsens, der brugte meget tid omkring 1860 på at finde æblesorter, der var egnede til at opformere.
Visse steder kaldtes denne sort også Taffelæble og Bøgh fik podekviste fra herregården Tyrrestrup ved Horsens.
Træet bør kun plantes på vildstamme, da den vokser meget langsomt, når den begynder at bære frugt, indtil da gror træet kraftigt og det bliver et middelstort træ med en bred flad, undertiden hængende krone.
Træet er meget sundt og der bør ikke gødes ret meget, da det påvirker frugtens kvalitet i negativ retning.
Træet er meget frugtbart og bærer tidligt.
Æblerne er bredt kegleformede, skæve og lidt kantede. I begyndelsen er farven grøn og bliver efterhånden gulhvid til guldgul. Huden er glinsende, lidt fedtet, tyk og sej. Frugtkødet er hvidgult med grønne årer, løst og saftigt, ved fuld modenhed - behagelig syrlig sød og aromatisk smag.
Spises fra sidst i september til hen i december.
Sorten er suveræn til most både fordi der er stort saftindhold og den er særdeles velsmagende.