Anlægget

Anlægget ligger i hjertet af Skjern mellem Vardevej og Fredensgade, langs med Kirkeå. Dette er  Skjerns vugge – et vadested fra Jernalderen over Middelalderen og til dato. Her var der så tørt, at Kirken blev bygget, og man mener der har været møllested og laksegård i Middelalderen. Alle veje fra øst til vest og nord og syd har passeret dette knudepunkt. Horsens-Ringkøbing, Holstebro-Varde/ Ribe. Hvis man skal finde en tabt guldring i Skjern, så er det her!

 

Da Skjern voksede sig stor fra 1890’erne kom Kirkeskolen til, senere plejehjemmet Enghaven, og Skjerns Anlæg med byens første museum, og sandelig om ikke Frederik den Syvende– vor grundlovgivende konge - gemmer sig ved spejldammen.

 

Med Den Grønne Korridor har Anlægget fået et vældigt ansigtsløft. Stier er blevet hævet, der er en fuldt udstyret legeplads og motionsredskaber, nyplantede rododendrons – og en teaterscene for enhver, der vil optræde, tre smukke broer og endnu en Tarzan bane. Rågerne i trætoppene skutter sig ved al det nye liv, og vi har bedt dem flytte!

 

Hvis man vil møde folk eller blot se på livet, sætter man sig ved Spejldammen: Unge og ældre, skolebørn og godtfolk passerer i et væk. En sand bypark, som vedligeholdes af Anlægsbanden sammen med Kommunen.

 

Infostanderne i Anlægget fortæller en masse om Skjern og Skjerns historie.

 

Link til plancherne i Anlægget:

 

Historie: Fra vadested til købstad

Historie: Over åens bred 

Historie: Livet ved Kirkeå 

Historie: Tørskoet over Kirkeå  

Historie: Skjern Kirke

Natur: Dyr vi ikke ser

Natur: Vandkvalitet og planter i åen

Natur: Fiskene i Kirkeå

Natur: Klimaforandringer

Aktiviteter: Spiselige urter  

Aktiviteter: Naturkunst 

DGKS: Et attraktivt landskabsrum, båret og drevet af aktive borgere

 

Tilbage

 

Leg på Tarzanbanen april 2018

Foto: Kirsten Ostersen

 

 

 

Foto: Kirsten Ostersen

Foto: Kirsten Ostersen

 

 

Se vedligeholdelsesaftalen mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Anlægget.

Der sættes infostandere op i alle byrum. Her i Anlægget.

Legepladsen i Anlægget.