Affaldsindsamling

UdviklingsForum fjerner affald i Skjern

Når den landsdækkende affaldsindsamling arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening løber af stablen hvert år i april, er Skjern UdviklingsForum med!


For hvem skulle ellers naturligt påtage sig at gøre forårsrent på byens gader og pladser, stier og grøftekanter, så Skjern kan fremtræde pæn og ryddelig til glæde for gæster og indbyggere? For henkastet affald forsvinder ikke af sig selv, og det er vel ikke kommunens opgave at rydde op efter os allesammen?

Heldigvis er mange i byen parat til at bakke op og give en hånd med. 30-40 borgere i alle aldre samles ved Borgerservice, begiver sig derefter ud i byen, og vender et par timer senere tilbage med sække fyldt med alt det, som tankeløst er blevet smidt i det offentlige rum i årets løb.

Og ikke alene gør de en god indsats for naturen og byens miljø – de hygger sig samtidig, både ude på ruterne og over en kop kaffe bagefter.

Og rengøringsdillen plejer at smitte: Også andre borgere benytter lejligheden til at samle affald omkring deres grund eller på deres vej.

 

Se nærmere om affalds indsamling 2019

Tilbage

Læs mere om affaldsindsamling 2018

Resultatet af dagens arbejde inspiceres.

31. marts 2019 - Udviklingsforums affaldsbande tog skraldet

De skuttede sig lidt i den kølige søndagsmorgenvind, de halvthundrede store og små, som – med en times manglende søvn på grund af sommertiden – stod og trippede foran Vestjysk Bank. Ivrige efter at få
udleveret rutekort og plastsække, så de kunne gå løs på det affald, som ubetænksomme sjæle havde smidt fra sig i løbet af det sidste år siden sidste affaldsindsamling.


Et par timer senere var missionen fuldført, deltagerne kunne få sig en hyggesnak over den velfortjente kop kaffe, som to søde damer fra Vestjysk Bank serverede, imens folkene fra Skjern Udviklingsforum sorterede
indholdet i de hjembragte sække.

Og der var nok at tage fat på – utroligt hvad folk finder på at smide fra sig
af øldåser, sprutflasker, cigaretpakker og skod mv.

Knap 30 fyldte sække blev det til – plus alt det løse. Lidt mindre end tidligere år, og det er i grunden positivt. Dels har et par skoler og institutioner også samlet affald, og dels er Skjern-borgerne måske blevet
lidt bedre til at ramme affaldsbeholderen.


Men der er stadig nok at komme efter, så næste år gentages arrangementet, og affaldsbanden rykker ud igen.

Der er nok at se til.