Remisen

Det arbejder vi med:

Vi arbejder på realisering af en drøm om et nyt kultur- og spillested i Skjern's gamle remise's rå og upolerede rammer - et unikt kultur- og spillested for Ringkøbing-Skjern Kommunes unge mennesker i alderen 18-35 år. 

 

Medlemmer af gruppen:

Thomas S. Vilhelmsen

Lise Juhl

Paula L. Frederiksen

Simon V. Andersen

Mads Pontoppidan

Andrea Fuglsang

Niels Erik Kjærgaard

Jonas Christensen

Vivian Østergaard

Lars O. Andersen

Emilie Thomsen

Anders Poulsen

Astrid Søndergaard

Maj 2021

Remisegruppen har fået udarbejdet et dispositionsforslag for projektet "Remisen". Tryk på billedet herunder for at hente og se hele forslaget.

April 2021

Remise-gruppen v/ Thomas Vilhelmsen fortæller

Vi er otte lokale unge midt i 20’erne, som har startet projektet. Selvom vi kommer med forskellige jobmæssige baggrunde – en forsikringsassurandør, en sygeplejerske, en ejendomsmægler, to musikere, en studerende og en antropolog – så har vi en fælles base i Skjern. Flere af os har været bosat i de store studiebyer, men alle er vi endt hjemme i de trygge vestjyske rammer, hvor vi ser en fremtid for vores familier. 

Desværre kan vi opfattes som værende i et modsætningsforhold til mange af vores jævnaldrende, som bliver hængende i de større byer efter endt uddannelse, og vi forstår også godt, at det føles som en helt ny verden, når man står af på perronen i eksempelvis Aarhus og bliver blæst bagud af nye kulturelle indtryk og muligheder. Vi kan ikke gøre os fuld konkurrencedygtige, men med vores projekt håber vi på, at vi kan skabe et mentalt trinbræt, som kan trække nogle af de gode kulturelle tilbud til Ringkøbing-Skjern Kommune og stå som en klar påmindelse om, hvor stærkt det vestjyske fællesskab er.

 

Foråret 2020

Remisen Skjern har fået 850.000,- af Realdania Fonden 'Underværker' til renovering af den gamle remise. 

Stort tillykke til arbejdsgruppen under Gentænk Skjern "Innovation og 17+ brænder igennem".