Turisme

Det arbejder vi med:

Gruppens formål er at fremme turismen i Skjern og Tarm, således vi kan styrke vores 2 byer og få flere turister i fremtiden. Det vil vi gøre gennem arrangementer og et tæt samarbejde med Destination Vesterhavet.

Gruppen vil også lægge sig op af den kommende turismepotentialeplan.

Gruppens medlemmer:

Kenny Frost

Kristina Bundesen

Anders Juhl

Peter Carstensen

Lone Kirk Korsgaard

Trine Ørskov

Tine Thalund Larsen

Simon Jørgensen

Skjern Å spiritusfestival

3. december 2021

Under arbejdsoverskriften Skjern Å spiritusfestival (dette navn kan endnu ændres) arbejder en gruppe med at etablere en festival, hvor lokale producenter af spiritus vil deltage.

Det vil give producenterne en god lejlighed til at fortælle om deres produktion, produkter og deres udgangspunkt i den vestjyske natur.

Der vil være events for børn og voksne, prøvesmagninger, fortællinger, livemusik og meget andet de 2 dage festivalen løber over. Det endelige program offentliggøres i foråret 2022.

Målgruppen for festivalen vil være såvel danske som udenlandske turister samt lokalbefolkningen.

1. festival afholdes den 11. og 12. august 2022 i Remisen i Skjern.

Der er tale om et fælles arrangement mellem Skjern og Tarm og hensigten er, at festivalen skal finde sted hvert år, og  afholdes på skift i Skjern eller Tarm.

Der vil blive reklameret for festivalen i hele Destination Vesterhavets område.

Der er nedsat 3 arbejdsgrupper, der nu skal arbejde videre med festivalen.

Hvis du har lyst til at deltage i arbejdet med at etablere festivalen er du meget velkommen til at deltage.

 

 

 

September 2021

Skjern-Tarm udviklingsforummer og handelsforeninger er gået sammen om et 2 årigt Anker Partner medlemskab i Destination Vesterhavet. Formålet er at fremme turismen i vores 2 byer. Partnerskabet giver også en plads i det nye advisory board, hvor vi dermed er med til at sætte dagsordenen for turismeindsatsen i hele Destination Vesterhavet. Kristina Bundesen er repræsentant.

Til augustmødet i turismegruppen havde vi besøg af Holger Lyst fra DV. Her besluttede gruppen, at man vil søsætte en spiritusfestival i 2022, som en årlig tilbagevendende begivenhed skiftevis i Skjern og Tarm.

Vi forventer at den første festival løber af stablen 18.-19. august 2022 i Skjern. Målgruppe danskere der holder ferie uden børn og tyskere (DV kan hjælpe med markedsføring på tysk)

Kick off møde Skjern-Tarm/ Skjern Å sprit festival mandag d. 4 oktober kl. 19.00 på Hotel Skjern - Alle interesserede er velkomne

 

 

Maj 2021

Et forslag og et ønske har været, at der blev skabt et kort til udlevering af til turister fra byens butikker, hotel og andre steder, hvor turister i byen kommer. 

Kortet er nu blevet udarbejdet og ligger klar til udlevering. Tarm Bogtryk har stået for det praktiske, AS har designet kortet og bestyrelsesmedlemmer fra Skjern udviklingsforum har fundet fakta til placering på kortet.

 

Maj 2021

I november 2020 var der intromøde til dannelsen af en kommende turistgruppe i Skjern med ca 30 deltagere. Der kom mange idéer til en kommende turismestrategi for Skjern. Derefter mødtes en mindre gruppe og sorterede i idéerne.

I januar var planlagt endnu et møde med deltagelse fra Ringkøbing-Skjern kommune, Destination Vesterhavet samt Kenny Frost fra Laksens Hus. Formålet med mødet var at komme tættere på mulighederne for mere turisme i Skjern samt danne en arbejdsgruppe. Mødet blev udsat pga. Corona og jeg håber vi kan gennemføre det i foråret.  Nogen af idéerne var blandet mere fokus på Skjern Å laksen samt en destillerifestival i Skjern.

Der er endnu ikke dannet en endelig gruppe, så hvis nogen er interesserede kan de tage fat i mig.

Mødet afholdes 31. maj 2021