Gentænk Skjern

Forord

Maj 2021

Gentænk Skjern er en af flere ”grene” under Skjern Udviklingsforum. I dag ved byen, at Skjern Udviklingsforum og Gentænk Skjern er vigtige aktører i byens udvikling, så Skjern også i fremtiden er et godt sted at arbejde, bo og leve. Det glædes vi over. 

I Gentænk Skjern regi er 12 temagrupper – ja, snart 14 temagrupper i fuld gang med at realisere nogle af de 350 ideer, der blev resultatet af idefasen. De mange spændende projekter og ideer kan du læse mere om i Fremtidens Skjern her på hjemmesiden. 

Når de sidste to temagrupper bliver etableret er næsten 100 frivillige borgere i Gentænk Skjern regi involveret i realiseringen af små og store udviklingsprojekter, der er med til at gøre Skjern til en attraktiv by for alle aldre. 

Det er ”æt’ så ring endda”, vil vi sige på godt vestjysk, og det er vi faktisk også temmelig stolte af.

Men hvad er det så, de 100 frivillige går og pusler med. Det vil vi selvfølgelig gerne fortælle mere om, så skynd dig videre til de næste sider, hvor du kan få viden om, hvilke projekter og ideer temagrupperne arbejder med eller har færdiggjort, og hvem der er involveret i de enkelte grupper.

Vi vil selvfølgelig løbende opdatere siderne, så du hele tiden kan følge med i, hvordan det går med realiseringen af de mange projekter og ideer.

God fornøjelse!

Men husk lige - der er altid plads til flere......

Selv om vi allerede er 100 frivillige, så er der selvfølgelig plads til flere, der ønsker at give en hånd med til gavn for Skjern’s udvikling. 

Måske vil det være interessant at træde ind i én af de eksisterende temagrupper, eller måske er I en gruppe personer, som ønsker at starte en ny temagruppe op. Det kan også være du ”bare” går med en sjov eller spændende ide, som du gerne vil forsøge realiseret.

Under alle omstændigheder så er du altid velkommen til at kontakte Niels Erik Kjærgaard på telefon 20904124, som gerne hjælper dig eller din ide videre på vej. 

 

Statusmøde nr. 3 Gentænk Skjern 2.6.2022

11. juni 2022

Tirsdag den 2. juni kunne Gentænk Skjern igen afholde et statusmøde for de mange projekter, der er i gang under Gentænk Skjern eller som er afledt af Gentænk Skjern.

Coronaen gjorde, at mødet i 2021 blev aflyst.

Godt 50 personer deltog i arrangementet, som denne gang foregik i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

Ud over den sociale del, så fik deltagerne et godt indblik i de mange meget forskellige projekter, der er gang i.

Der nævnes i flæng: Skjern Åbad, Gnagsbænke, Kunst i byen, Remisen. Grønne grupper og meget mere, der kan læses om på hjemmesiden - følg de enkelte temagrupper.

 

Statusmøde nr. 2 for Gentænk Skjern 4.9.2020

Onsdag den 4. september 2020 blev der afholdt statusmøde for alle Gentænkprojekterne.

Mødet blev afholdt i Remisen. Her fortalte projektgruppen om, hvor langt de er nået med det meget spændende, men også store projekt.

Ca. 60 mennesker deltog i mødet, hvor der blev fortalt om de mange flotte, store og små projekter der er gang i. Allerede nu viser Remisen, at den kan bruges til musik og spisning. Rammerne er rå og rustikke men ufatteligt charmerende.

Styregruppen var efterfølgende meget begejstret for den aktivitet, der stadig er her ca. 2 år efter Gentænk er sat i gang. Det betyder meget for vores by.

Publikationer

Der er ind til nu udarbejdet to bøger, der fortæller om henholdsvis idegenereringsfasen og de afsluttende konklusioner, der samtidig er oplæg til det videre arbejde. Du kan hente dem begge ved at klikke på bogens forside her til venstre.

 

 

Styregruppe opdateret maj 2021

Den 4. januar 2019 godkendte Skjern Udviklingsforum sammensætningen af den ny og større styregruppe, der skal stå for realiseringen af de mange gode ideer.

Den ny styregruppe har tilsammen mange kompetencer og et udbredt netværk, der forhåbentlig kan hjælpe de mange gode ideer til at blive til virkelighed.

Hvert styregruppemedlem er kontaktperson til en af temagrupperne. 

Hvis du ønsker at skrive til en af styregruppens medlemmer, så skal du blot klikke på vedkommendes navn.

Styregruppen er sammensat således:

 Mette Højsgaard - Mobil: 2330 6989 - Byens udseende og liv.

Anette Taulo - Mobil: 2295 5588 - Kunst, kultur og fest.

Peter Nygaard - mobil: 2240 3580 Det gode fritids- og foreningsliv i Skjern.

Tine Thalund - Mobil: 2530 2725- Handelslivet i Skjern.

Lars Foged - Mobil: 2033 6359 - Det grønne Skjern, Skjern Å-bad og Fundraising

Preben Hørsted - Mobil: 3070 4756 - Skjern som tryg familieby.

Peter Glargaard - Mobil: 2122 0955 - Branding over for os selv og andre.

Helle Stærk - Mobil: 2281 3965 - Det gode seniorliv for alle.

Kristina Bundesen - Mobil 2093 3717 - Turisme

Niels Erik Kjærgaard - Mobil: 2090 4124 - Remisen og Uddannelse og erhverv

Historien så langt.

Sponsorer for Gentænk Skjern.